5 star logo
  • Dining Room
  • Manor Kitchen
  • Formal Pond
  • Manor Guests Entrance

Geschiedenis

De manor is gebouwd rond 1900 op de funderingen van een Elizabethaans kasteel (door brand in de 19e eeuw gedeeltelijk vernietigd). Lord Sir Courtney Mansel, senator in het Welshe parlement, liet het kasteel bouwen als een voorbeeld van moderne technieken verwerkt in oude architectuur (Tudor stijl). De plans zijn destijds voorgesteld in de “Crystal Palace” ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1905 in Londen.

De Manor was het eerste huis in Wales met spouwmuren, dampscherm, onderdak en “valse” schouwen (om eventueel ontstane rook onmiddellijk te verwijderen)

Het karaktervolle huis heeft in elke kamer een open haard waarvan de meeste nog in dienst zijn.
In 2000 heeft de familie Van Ostade (Van België) Het vervallen en onderkomen gebouw aangekocht om er een vakantiehuis van te maken.

In 2002 wordt de rechter vleugel van het gebouw getransformeerd tot een “cottage”.

In 2011 beslist de familie om definitief er haar intrek te nemen en te verhuizen van België naar Wales. Hiervoor werden er zeer grondige renovatiewerken uitgevoerd. Buiten de “cottage” worden er 2 B&B suites gecreëerd: De Victor Horta suite en de William Morris suite, 2 toonaangevende designers van rond de eeuwwisseling uit België en de UK.

De eetkamer is een grote ruimte met een gigantische schouw (Ingle-nook). De kamer ademt een middeleeuwse sfeer (neogotiek) uit. 'S morgens komt de zon via het dakkapelletje de vroegste gasten begroeten.

De keuken heeft haar authentieke charme bewaard en is nu voorzien van het meest moderne comfort.
Ook aan het ecologische aspect wordt veel aandacht geschonken. Bv wordt heel het huis verwarmd met duurzame pellets, LED  verlichting wordt zo veel mogelijk geïntegreerd. Op termijn zal ook aan zonne-energie gedacht worden.